Här börjar din bostadsresa!

Med vägledning om hur du kan köpa din bostad tillsammans med ett sparande och lånelöfte så är du redo för bostadsresan! Tillsammans med Bostadsskolans samarbetspartners har vi samlat allt på en och samma plats.

Vi på Bostadsskolan tillsammans med våra samarbetspartners hjälper dig hela vägen!

Den bästa tiden är alltid nu när du ska börja spara till din kontantinsats. Här nedan kan du enkelt räkna på hur mycket du behöver i kontantinsats, hur lång tid det kommer ta att spara och även hur mycket du behöver spara varje månad för att nå ditt mål. Sist men inte minst komma vidare till vår samarbetspartner och börja ditt sparande idag!

Är det så att du redan har din kontantinsats så är det kanske god tid att ansöka om lånelöfte! Här kan du ansöka om lånelöfte.

Sparkalkyl

Kontantinsats till lägenhet - räkna på ditt sparande

Hur mycket behöver du spara till kontantinsatsen till en lägenhet? Och hur lång tid tar det att spara? Ta hjälp av vår sparkalkyl för att beräkna kontantinsats och få koll på ditt bosparande.

Hur lång tid behöver du spara?

2 000 000
KR
300 000 (15%)
KR
100 000
KR
3 500
KR
4
%

Tid till kontantinsats

00
år
&
00
mån

Var vill du bo?

I menyn nedan ser du det genomsnittliga priset för en lägenhet på 30 kvadratmeter i landets största städer. Bostadens pris påverkar hur stor kontantinsats som behövs. Kom ihåg! Din inkomst avgör även hur mycket pengar du kan få låna från din bank.

En etta i centrala Stockholm kostar ca 3 150 000 kr, vilket innebär att kontantinsatsen blir minst 472 500 kr (15% av bostadspriset). Du behöver ha en stadigvarande inkomst på ca 40 600 kr per månad för att få låna upp till 85% av bostadens pris.

Exemplen utgår från att du har 15% i egen kontantinsats och lånar upp till 85%. Statistiken är hämtad från Svensk Mäklarstatistik i augusti 2022.